Євросоюз не визнає незаконних «місцевих виборів» в окупованому Криму

Новини
Фото: president.gov.ua

Європейський Союз не визнає незаконної анексії Росією українського Криму та Севастополя і, відповідно, не визнає так званих «місцевих виборів», проведених 8 вересня окупаційною «владою» на півострові.

Про це йдеться в заяві речника Високого представника ЄС з питань зовнішньої політики і політики безпеки Федеріки Могеріні, опублікованій на сайті Європейської служби зовнішніх дій, повідомляє Центр журналістських розслідувань.

«Європейський Союз не визнає незаконну анексію Криму й Севастополя Російською Федерацією, і продовжує засуджувати це порушення міжнародного права. Виходячи з цього, Європейський Союз не визнає проведення виборів на Кримському півострові. Будь-які особи, обрані на Кримському півострові, які претендують на «представлення» інтересів населення Криму і Севастополя, не будуть визнаватися як представники цих територій, які належать Україні», – йдеться у документі.

Речник також наголосив, що Європейський Союз «залишається непохитним у підтримці територіальної цілісності та суверенітету України».

Нагадаємо:

  • 8 вересня в окупованих Криму і Севастополі пройшли «вибори» депутатів кримського «парламенту» і місцевих рад.
  • 8 вересня прокуратура АРК закликала кримчан не брати участь в незаконних «виборах» на тимчасово окупованій території Криму та Севастополя, а також повідомляти в правоохоронні органи автономії про всі відомі факти організації та проведення незаконних «виборів» на півострові.
  • МЗС України закликав міжнародних партнерів дати принципову оцінку незаконним діям Росії з організації і проведення так званих «місцевих виборів» в окупованому Криму і посилити тиск на РФ.
  • За інформацією голови Меджліса кримськотатарського народу Рефата Чубарова, більшість жителів окупованого Криму бойкотували організовані Росією незаконні місцеві «вибори», які 8 вересня відбулися на півострові.