Прикордонники затримали на КПВВ «Чонгар» бойовика, який воював проти ЗСУ на Донбасі

Новини
Фото: investigator.org.ua

Прикордонники Азово-Чорноморського регіонального управління Держприкордонслужби затримали в контрольному пункті в’їзду-виїзду «Чонгар» на адмінкордоні з окупованим Кримом бойовика, який перебуває в розшуку за підозрою в участі у бойових діях проти ЗС України на Донбасі.

Про це повідомляє Центр журналістських розслідувань з посиланням на інформацію Державної прикордонної служби України.

«З території окупованого Криму до контрольного пункту в’їзду-виїзду «Чонгар» прибув 35-річний бойовик з позивним «Коршун». Під час проведення фільтраційно-перевірочних заходів прикордонники з’ясували, що ця особа підозрюється в участі у бойових діях проти Збройних сил України на сході країни та перебуває у розшуку», – йдеться у повідомлені.

Українські правоохоронці встановили, що даний громадянин у 2014 році, за вказівкою російських кураторів, приймав активну участь у захопленні органів державної влади та місцевого самоврядування на території Донецької області, а також перебував у складі так званої «русской православной армии», та ніс службу на одному з блокпостів на в’їзді до Донецька з боку Новотроїцька. З часом «Коршун» розчарувався в ідеях «русского мира» та виїхав на заробітки до Росії.

Прикордонники передали затриманого бойовика співробітникам Національної поліції для проведення подальших слідчих дій.

Нагадаємо:

  • У квітні 2019 року в КПВВ «Чонгар» на адмінкордоні з окупованим Кримом українські прикордонники разом з правоохоронцями виявили та затримали мешканця Луганської області Андрія Яворчука, який раніше служив у батальйоні «Сомалі» на окупованому Донбасі, а потім виїхав до Росії. Бойовик Керченським мостом потрапив на півострів, а потім намагався виїхати на материкову Україну.
  • 4 липня Голопристанський районний суд Херсонської області засудив Андрія Яворчука до 8 років позбавлення волі у кримінально-виконавчій установі закритого типу.