Українські екіпажі переданих США для ВМСУ катерів Island завершили навчання у Балтіморі

Новини
Українські екіпажі катерів Island і посол України в США Валерій Чалий (у центрі) Фото: Facebook Посольство України в США

Українські екіпажі двох патрульних катерів класу Island («Айленд»), переданих Сполученими Штатами для Військово-Морських Сил України, завершили курс навчання та підготовки на Базі берегової охорони США у Балтиморі.

Як повідомляє посольство України в США, тепер катери «Старобільськ» (P190) та «Слов’янськ» (P191) разом з підготовленими моряками готові посилити склад ВМСУ.

Посол України в США Валерій Чалий і командувач ВМСУ Ігор Воронченко (у центрі) Фото: Facebook Посольство України в США

«Посол України в США Валерій Чалий разом з командувачем Військово-Морських Сил України Ігорем Воронченком виступили на церемонії, яка проходила на Базі берегової охорони «Балтимор», подякувавши керівництву берегової охорони та всім, хто брав участь у проекті, за підготовку та цінний досвід, який вони передали українським морякам для покращення військово-морських спроможностей ЗСУ», – йдеться у повідомленні.

Фото: Facebook Посольство України в США

З американської сторони випускників привітав один з головних командуючих берегової охорони США контр-Адмірал Джозеф Войводіч.

Фото: Facebook Посольство України в США

Посол Чалий вручив почесні подарунки працівникам та службовцям берегової охорони США.

Нагадаємо:

  • 27 вересня року США передали ВМС України два патрульні катери берегової охорони класу Island («Айленд»). Церемонія відбулася на території бази Берегової охорони США «Балтімор» за участі президента України Петра Порошенка.
  • США передали патрульні катери Islands безкоштовно, Україна платить лише за їх транспортування, підготовку екіпажів та інші супутні витрати.
  • У березні 2019 року Головнокомандувач Об’єднаними Збройними силами НАТО в Європі американський генерал Кертіс Скапаротті на слуханнях в Палаті представників Конгресу США заявив про намір передати Україні ще два катери класу Island.
  • Передані США для ВМСУ два патрульні катери типу Island дообладнали новітніми системами та механізмами і зараз вони завершують випробування в Балтіморі. Вони отримали назви «Старобільськ» (P190) та «Слов’янськ» (P191). 5 липня 2019 року українські екіпажі катерів прибули до США на навчання. Вони пройдуть 10-ти тижневий курс підготовки у американських інструкторів, а також використання інструкцій, формулярів та іншої документації по катерам.