Аксенов і Константинов зберегли свої посади в окупованому Криму

Новини
Сергій Аксенов, Володимир Константинов Фото: УНИАН

На сесії «Госсовета» окупованого Криму 20 вересня було прийнято рішення повторно обрати Сергія Аксенова «главою» півострова строком на 5 років.

За таке рішення одноголосно проголосували 74 «депутата» кримського «парламенту», повідомляють російські ЗМІ.

«Обрати Аксенова Сергія Валерійовича на державну посаду глави Республіки Крим терміном на 5 років», – йдеться в прийнятій постанові.

Раніше президент РФ Володимир Путін вніс на розгляд «Госсовета» окупованого півострова три кандидатури на пост «глави» Криму. Серед них був: діючий «глава» Криму Сергій Аксенов («Єдина Росія»), Сергій Богатиренко (КПРФ) і Павло Шпер (ЛДПР).

Главою «Госсовета» Криму обрали чинного спікера Володимира Константинова. Це рішення шляхом таємного голосування підтримали 74 депутати. Главу кримського «парламенту» обирають строком на п’ять років.

  • 8 вересня в окупованих Криму і Севастополі пройшли «вибори» депутатів кримського «парламенту» і місцевих рад.
  • За інформацією голови Меджліса кримськотатарського народу Рефата Чубарова, більшість жителів окупованого Криму бойкотували організовані Росією незаконні місцеві «вибори», які 8 вересня відбулися на півострові.
  • Прокуратура АРК за результатами проведеного спеціального досудового розслідування направила до суду обвинувальний акт стосовно екс-голови виборчої комісії Автономної Республіки Крим, а нині голові незаконно створеної в Криму «Избирательной комиссии Республики Крым» Михайла Малишева, який організовував проведення незаконного «референдуму», а також незаконних «виборів» депутатів Держдуми і президента РФ на території окупованого півострова.