Секретар РНБО Данилюк написав заяву про відставку через Богдана і Коломойського – ЗМІ

Новини
Секретар РНБО України Олександр Данилюк Фото: Facebook Alex Danylyuk

Секретар Ради національної безпеки і оборони України Олександр Данилюк написав заяву про відставку з посади. По інформації ЗМІ, що Данилюк йде через загострення відносин з оточенням Володимира Зеленського, зокрема главою Офісу президента Андрієм Богданом і олігархом Ігорем Коломойським.

Інформацію про відставку повідомили Офіс президента України і сам Данилюк.

«Щодо інформації про відставку Олександра Данилюка з посади секретаря Ради національної безпеки і оборони України повідомляємо: відповідну заяву Олександр Данилюк написав на ім’я Президента України перед початком робочого візиту Володимира Зеленського до США з метою участі у 74-й сесії Генеральної Асамблеї ООН», – повідомляється на сторінці у Facebook Офісу президента.

Як наголосили в ОП, Зеленський розгляне заяву Данилюка після повернення до Києва.

Крім того, інформацію про відставку підтвердив і сам Данилюк.

«Інформацію щодо заяви про мою відставку підтверджую. Лишаюся на роботі до рішення Президента», – написав він у Facebook.

Як пише видання НВ з посиланням на джерела, Данилюк вирішив залишити посаду секретаря РНБО «через загострення відносин з оточенням Володимира Зеленського».

Як розповів співрозмовник видання, першою причиною звільнення став глава Офісу президента Андрій Богдан, який «намагався впливати на рішення РНБО».

Другою ж причиною відставки Данилюка стало бажання олігарха Ігоря Коломойського, якого пов’язують з президентством Зеленського, «збільшити свій вплив на українську політику і отримати компенсацію за націоналізацію ПриватБанку».

«Війна серйозна», — заявило джерело.

Нагадаємо: