ПриватБанк виграв апеляцію в лондонському суді у екс-власників

Новини
ПриватБанк
Фото: rbc.ua

Апеляційний суд Лондона і Уельсу задовольнив апеляційну скаргу ПриватБанку на рішення суду першої інстанції, яким визнали справу банку проти його колишніх власників Коломойського і Боголюбова такою, яка не є у юрисдикції цього суду.

Про це повідомляє прес-служба банку.

«Судовий наказ про всесвітній арешт активів, який було отримано в грудні 2017 року, залишається чинним до винесення судового рішення по суті. В своєму рішенні Апеляційний суд в повній мірі задовольнив апеляційну скаргу ПриватБанку щодо всіх питань, повністю скасувавши рішення, винесене суддею Фанкортом в грудні 2018 року», – йдеться у повідомленні.

Судді Апеляційного суду дійшли висновку, що «банк має достатню для судового розгляду справу для повного відшкодування 1,9 млрд дол США (включно з процентами – 3 млрд дол США) як заявлено в позовних вимогах».

Апеляційний суд постановив, що, «за обставин, коли позов про шахрайство передбачає те, що визначено суддею як шахрайство та відмивання коштів в особливо великих розмірах», то позов Банку повинен розглядатися по суті в Англії.

Суд також відмовив у наданні відповідачам дозволу на оскарження рішення, та зобов’язав їх подати лінії захисту проти позову до кінця листопада.

Нагадаємо:

  • Ігор Коломойський 19 квітня подав ще п’ять нових позовів до Господарського суду Києва до Національного банку України «Приватбанку», в яких оскаржуються п’ять кредитних договорів і його особисті поруки за ними. 
  • 18 грудня 2016 року Кабмін України прийняв рішення про перехід найбільшого в країні комерційного банку ПАТ «Приватбанк» у власність держави. 21 грудня Фонд гарантування вкладів фізичних осіб та міністерство фінансів України підписали договір про продаж 100% акцій ПАТ КБ «Приватбанк» та з цього моменту банк офіційно став державним.
  • Для докапіталізації «ПриватБанку» Кабмін випустив облігації внутрішньої держпозики на 117 млрд грн, при цьому папери на 25,8 млрд грн Нацбанк викупив в кінці грудня 2016 року, ще на 1,4 млрд грн – в січні 2017 року.
  • До націоналізації Коломойському належали 41,6572% акцій Приватбанку, Triantal Investments Ltd – 16,5748% акцій.