Австрія виділила мільйон євро на допомогу мешканцям Донбасу і розмінування території

Новини
Розмінування на Донбасі Фото: mil.gov.ua

Уряд Австрії виділив один мільйон євро гуманітарної допомоги на підтримку мешканців сходу України і розмінування Донбасу.

Про це повідомляє Міністерство закордонних справ України у мікроблозі Twitter.

«Дякуємо уряду Австрії за новий транш гуманітарної допомоги в розмірі одного мільйона євро на щоденну підтримку жителів сходу України і на розмінування Донбасу», – йдеться у повідомленні.

За інформацією Міністерстві закордонних справ Австрії, ці кошти, зокрема, підуть на заходи з розмінування територій на Донбасі.

За оновленими даними ООН станом на 2 листопада, з весни 2014 року в результаті бойових дій на Донбасі загинули понад 3 330 мирних жителів, 9 тисяч були поранені.

Внаслідок збройного конфлікту на сході України з’явилася лінія розмежування у 427 кілометрів, через що для місцевого населення був перекритий «доступ до основних послуг».

За підрахунками ООН, на Донбасі 3,5 мільйона людей потребують зараз допомоги, 1,3 мільйони людей стали внутрішніми переселенцями.

Нагадаємо:

  • Раніше стало відомо, що країни-донори відмовляються фінансувати програму гуманітарного розмінування Донбасу, поки Верховна Рада не внесе в закон «Про протимінну діяльність в Україні» зміни, які унеможливлять корупційні лазівки і розкрадання допомоги, розмір якої може скласти не менше 5 млрд доларів.
  • 25 квітня 2019 року Верховна Рада прийняла зміни до Закону «Про протимінну діяльність в Україні».
  • Військовий дипломат і експерт Фонду «Майдан закордонних справ» Олександр Поліщук назвав зміни до закону про протимінну діяльність косметичними та такими, що не скасовують корупційної складової закону. Повне інтерв’ю Олександа Поліщука читайте в матеріалі Центру журналістських розслідувань«Олександр Поліщук: Міжнародні донори бачать, що Рада залишила корупційні схеми в законі про розмінування Донбасу».