У штабі ООС готові почати розведення сил в Петрівському 8 листопада, в «ДНР» орієнтуються на 9 листопада

Новини
Фото: Facebook Операція об'єднаних сил

Українська сторона готова почати розведення сил і засобів в районі сіл Петрівське і Богданівка Волноваського району Донецької області 8 листопада, оскільки на цій ділянці 7 діб дотримується режим тиші. Разом з тим в так званій «ДНР» заявляють про готовність почати розведення 9 листопада.

Про готовність до розведення української сторони повідомив керівник прес-центру Операції Об’єднаних сил Андрій Агєєв агентству Інтерфакс-Україна.

«Сьогодні закінчується сьома доба (дотримання режиму тиші – ред.), сьогодні ми повідомили ОБСЄ через Міністерство закордонних справ про те, що ми готові. Від МЗС надійде підтвердження, і сподіваюся, що завтра о 12 годині все пройде за планом», – сказав Агєєв.

Він підкреслив, що українська сторона готова до початку практичного етапу процесу розведення сил і засобів на ділянці №3 в районі Петрівського і Богданівки Донецької області 8 листопада з 12:00.

«На даний час в районі ділянки №3 спостерігається тиша, що дає можливість сподіватися на те, що завтра відведення відбудеться за планом. Тобто найголовніша, найнеобхідніша передумова проведення розведення на цій ділянці, як зокрема і на інших ділянках, – дотримання режиму тиші протягом 7 діб з двох сторін», – зазначив Агєєв.

Разом з тим в так званій «ДНР» готові почати процес розведення військ на ділянці поблизу сіл Петрівське і Богданівка 9 листопада після відповідного рішення Тристоронньої контактної групи.

Як повідомляє видання «Донецкие новости», про це 7 листопада сепаратистським інтернет-ресурсів заявив представник «ДНР» Руслан Якубов.

«Сьогодні нами було передано повідомлення СММ ОБСЄ про готовність підрозділів «народної міліції ДНР» приступити до виконання практичних заходів на раніше розведеній ділянці поблизу населеного пункту Петрівське після відповідного рішення Контактної групи – 9 листопада», – сказав Якубов.

Він також стверджує, що 9 листопада «представники народної міліції ДНР» запустять білу сигнальну ракету в знак готовності до процесу розведення сил і засобів. У «ДНР» також розраховують, що 8 листопада Тристороння контактна група проведе засідання щодоо розведення сил і засобів в режимі відеоконференції, проте з українського боку поки такої інформації немає.

Як повідомлялося, розведення сил і засобів уже відбулося на двох ділянках – №1 в районі смт Станиця Луганська та №2 в районі м. Золоте Луганській області. Українська сторона раніше заявляла готовність приступити до розведення сил на ділянці Богданівка-Петрівське за умови відсутності обстрілів протягом 7 діб.

Нагадаємо:

  • В селищі Золоте о 12:00 розпочався процес розведення військ.
  • За даними звіту СММ ОБСЄ від 31 жовтня, останнє порушення режиму припинення вогню з боку незаконних збройних формувань РФ в межах ділянки №3 Петрівське зафіксовано 30 жовтня 2019 року.
  • 4 листопада командувач ООС Володимир Кравченко повідомив, що Україна проінформувала ОБСЄ про готовність приступити 8 листопада до розведення сил і засобів на ділянці №3 Богданівка-Петрівське на лінії розмежування за умови дотримання режиму тиші протягом 7 днів.