Окупаційна влада назвала дату початку будівництва «цивільного сектору» аеропорту «Бельбек» у Севастополі

Новини
Аеропорт "Бельбек"

Будівництво цивільного сектора аеропорту «Бельбек» почнеться в 2020 році. Окупаційна влада обіцяє розпочати роботи зі створення необхідної інфраструктури.

Про це повідомив гендиректор ТОВ «Міжнародний аеропорт «Сімферополь» Євген Плаксін, пише видання «Примечания».

«Однак жителям Севастополя, які бажають сісти на літак до материкової Росії, все ж доведеться їхати в кримську столицю: планується, що на «Бельбек» прибуватимуть малі борти ділової авіації і спецрейси. Будувати будуть підрозділи Міноборони. До сих пір аеропорт експлуатував саме військові, з якими севастополськіе влада підписала договір про спільне використання в 2014 році», – пише видання.

  • Сполучені Штати Америки стурбовані розміщенням РФ додаткових бойових винищувачів в окупованому Криму.

  • Раніше Міноборони РФ незаконно вилучило в Севастополі 27 гектарів землі під аеродром «Бельбек».

  • Аеропорт «Бельбек», розташований на північному заході Севастополя, обслуговує літаки Повітряно-космічних сил Росії. Планується, що після модернізації він буде приймати і цивільні рейси.

  • «Бельбек» є аеродромом спільного базування на якому з 1990-х років була розташована 204 бригада тактичної авіації Повітряних сил Збройних сил України, а також виконувалися цивільні рейси з перевезення пасажирів. З 2002 року «Аеропорт «Бельбек» отримав статус міжнародного.

  • Після анексії Криму Росією в 2014 році, аеродром «Бельбек» обслуговував виключно військово-повітряні сили РФ і цивільні рейси не здійснювалися. При цьому на його базі були розташовані два авіаційних полку ВПС РФ.