В Україні хочуть створити фонд для обдарованих дітей з окупованого Криму – Ташева

Новини
Діти Нарімана Мемедемінова і його дружина Лемара Фото: Facebook Крымская солидарность

Представництво президента України в Автономній Республіці Крим ініціює створення фонду для підтримки обдарованих дітей, які проживають на території окупованого півострова.

Про це під час брифінгу повідомила заступниця постійного представника Президента України в АРК Таміла Ташева, пише пресслужба Офісу президента.

«Для нас важлива співпраця з людьми, які проживають на півострові, і людьми, які переїхали з Криму. Ми будемо говорити про створення фонду як для обдарованих дітей, так і для культурних і освітніх ініціатив із Криму», – зазначила вона.

За словами Ташевої, вже проведено низку консультацій з представниками органів влади України та міжнародними донорами зі створення такого фонду.

«Будь-яка талановита дитина, яка проживає на окупованій території, зможе звернутися по стипендію на навчання та отримати якісну освіту в Україні», – підкреслила вона.

Нагадаємо:

  • В окупованому Криму в сім’ях політичних в’язнів без батьківського нагляду вже залишилися 105 дітей, турботу про яких взяв на себе кримський громадський фонд «Бизим балалар» («Наші діти»).