Генпрокурор Рябошапка обіцяє розкрити вбивство Шеремета, вбивство Гонгадзе не обіцяє

Новини

Генпрокурор Руслан Рябошапка повідомив про те, що досягти процесуального результату і вийти на замовників справи про вбивство журналіста Георгія Гонгадзе через 20 років буде складно.

Про це він повідомив в інтерв’ю «Настоящее время».

«Злочин розслідується 20 років різними прокурорами, заступниками прокурорів, багато чого було втрачено, багато було зроблено так, щоб потім нічого не можна було довести. Звичайно, ми будемо намагатися фіналізувати розслідування щодо замовників. Але, чесно кажучи, це буде неймовірно складно. Малоймовірно. Розслідування справи про замовників триває», – прокоментував Рябошапка.

Відповідаючи на питання про те, що справа про вбивство журналіста Павла Шеремета також не розслідувана, генпрокурор зазначив, що у цій справі закінчити розслідування реальніше.

Генеральний прокурор України Руслан Рябошапка Фото: president.gov.ua

«Поки що ( не розслідувано – ред.). Але тут моє сприйняття прямо протилежне. Я думаю, що ми його розкриємо», – заявив Рябошапка.

При цьому генпрокурор не зміг підтвердити або спростувати, що затримані добровольці Владислав та Ірина Грищенки можуть бути причетні до вбивства Шеремета.

«Можуть бути, а можуть і не бути ( причетні – ред.). Але вони затримані по іншій справі. Не в зв’язку з Шереметом. Ми ж не можемо сказати, що зараз відбувається в цьому кримінальному провадженні», – підсумував Рябошапка.

Нагадаємо:

  • Вранці 20 липня 2016 року в Києві в результаті вибуху машини загинув відомий журналіст Павло Шеремет. Автомобіль належав керівниці «Української правди» Олені Притулі, її в машині в момент вибуху не було.
  • Журналісти з проекту «Слідство.Інфо» разом з колегами з міжнародної мережі OCCRP представили власне розслідування вбивства Павла Шеремета.
  • Головне слідче управління Нацполіції засекретило всі судові рішення у справі про вбивство Павла Шеремета для захисту життя осіб, «які беруть участь у кримінальному судочинстві».
  • Журналіст, засновник інтернет-видання «Українська правда» Георгій Гонгадзе зник у Києві 16 вересня 2000 року. У листопаді того ж року в лісі в Київській області було виявлено обезголовлене тіло, яке, за висновками експертів, належало журналістові. У 2009 році в Київській області було знайдено рештки черепа, які, за даними експертизи, належать журналістові.