Подсанкціонний «Стройтрансгаз» російського олігарха Тимченка почав перекривати парканом мис Кришталевий в Севастополі

Новини
Фото: primechaniya.ru

Компанія «Стройтрансгаз» Геннадія Тимченка – російського олігарха, друга Володимира Путіна (внесена в санкційні списки РНБО України і США) – почала перекривати парканом мис Кришталевий в Севастополі. У жовтні 2019 року компанія змінила генпідрядника будівництва Керченського мосту – компанію «Стройгазмонтаж» російського олігарха Аркадія Ротенберга, близького до Володимира Путіна, яка знаходиться під санкціями США і ЄС.

Як пишуть севастопольські ЗМІ, навколо Морського гідрофізичного інституту РАН став виростати паркан: установка почалася поруч з пам’ятником Солдату і Матросу, далі огорожа йде по кручі в бік «Штика і вітрила» – до стін Гідрофіза.

Як пише видання «Примечания», в інституті говорять, що установа не має відношення до цього паркану. Його ставлять в рамках будівництва культурного кластера на мисі Кришталевому. Джерела в Гідрофізе при цьому відзначають, що потрапити за паркан зможуть лише співробітники інституту по службовим перепустками.

Фото: primechaniya.ru

«Про можливе будівництво скандально відомого театру опери і балету на мисі Кришталевому стало відомо в січні 2019 року. Проект презентував президенту РФ екс-губернатор Севастополя Дмитро Овсянников в Калінінграді. Представлений владою проект розбурхав багатьох: ідея будівництва будівлі на 1100 посадочних місць у великому залі і 200 місць в камерному залі на земельній ділянці площею 5,9 гектарів в самому що ні на є центрі міста над морем викликала як масу позитивних, так і негативних відгуків», – пише видання.

  • «Стройгазмонтаж» Ротенберга почав масштабну забудову мису Кришталевий в центрі окупованого Севастополя в листопаді 2018 року. Будівництво обіцяли вести 5 років і витратити 25 млрд. рублів.