У Кремлі заявили, що Зеленський і Путін не обговорювали повернення унітазів, вкрадених з українських кораблів

Новини
Судно берегової охорони РФ буксирує малий броньований артилерійський катер ВМСУ «Нікополь» (P176) Фото: Анна Дмитриева/ТАСС

Під час розмови президента України Володимира Зеленського і глави РФ Володимира Путіна питання повернення сантехніки, демонтованої з українських військових кораблів, не обговорювалося.

Про це заявив прес-секретар Путіна Дмитро Пєсков, пише УНІАН.

За словами Пєскова, в питанні щодо повернення зброї та обладнання «здійснюються відповідні контакти».

«Питання сантехніки не піднімалося», – сказав він.

Україна вимагає від РФ повернути зникле з українських кораблів обладнання, але «може і більше», повідомив президент Володимир Зеленський під час спільного брифінгу з лідером Естонії Керсті Кальюлайд. 

Росію і главу Кремля Володимира Путіна тролять за розграбування обладнання та озброєння повернутих Україні кораблів ВМСУ, захоплених військовими РФ в районі Керченської протоки 25 листопада 2018 року. Російські військові, окрім зброї, систем зв’язку та радіолокації, для чогось зняли унітази, плиту на камбузі і навіть забрали нижню білизну українських моряків.

Нагадаємо:

  • 18 листопада Росія передала українській стороні кораблі ВМСУ, захоплені російським військовими 25 листопада 2019 року в Чорному морі в районі Керченської протоки. При цьому в РФ стверджують, що передали кораблі Україні не на вимогу Міжнародного трибуналу ООН з морського права, а лише «на відповідальне зберігання», оскільки вони все ще – речовий доказ у кримінальній справі про «незаконне порушення кордону РФ».