Україна успішно випробувала крилату ракету «Нептун»

Новини

Крилата ракета Р-360 комплексу РК-360МЦ «Нептун» успішно пройшла випробування, під час яких здійснила політ більш ніж на 250 кілометрів.

Про це пише Defense Express з посиланням на генерального директора ГККБ «ЛУЧ» Олега Коростельова.

«Ми вперше пролетіли понад 250 км по заданому маршруту та висотах. Тобто можемо сказати, що сьогодні була завершена розробка літального апарату з заданими характеристиками», – сказав Коростельов.

За словами Коростельова, завершення цього етапу означає, що розробка Р-360, як літального апарата, завершена.

Він додав, що на наступному етапі, випробування будуть направлені на бойові характеристики ракети.

Ракета Р-360 має масу 870 кг, масу бойової частини -150 кг, дальність пуску до 280 км, швидкість біля 900 км/год, а висота польоту над гребенем хвиль – від 3 до 10 м.

Комплекс забезпечує одночасний пуск до 24 ракет (тобто повний залп 6 пускових установок), з інтервалом пусків у залпі від 3 до 5 сек. Комплекс може знаходитись на відстані до 25 км від берегової лінії, а необхідний час для його розгортання становить до 15 хвилин.

Нагадаємо:

  • На початку квітня 2019 року в Україні пройшли успішні випробування нового вітчизняного мобільного комплексу крилатих ракет «Нептун», який здатен точно вражати надводні та наземні цілі на відстані понад 300 км. Найближчим часом комплекс планують поставити на озброєння Військово-Морських Сил та Сухопутних військ Збройних Сил України.