Зеленський пообіцяв, що Рада візьметься за проблему зі справами Майдану

Новини
Зеленский

Президент Володимир Зеленський пообіцяв, що 3 грудня Верховна Рада розгляне зміни до закону про Госбюро розслідувань щодо розслідування злочинів на Майдані в 2013-2014 роках.

Про це повідомляє Офіс президента.

«3 грудня першим питанням в порядку денному Верховної Ради України будуть дуже важливі зміни в закон про Державний бюро розслідувань», – йдеться в повідомленні.

Поправки в закон про ДБР повинні дозволити слідчим у справах Майдану відновити розслідування.

Як повідомлялось, адвокатка родин Героїв Небесної Сотні Євгенія Закревська оголосила голодування в прямому ефірі ток-шоу «Право на владу» – вона вимагає законодавчо забезпечити можливість слідчим Генпрокуратури, що розслідували справи Майдану, продовжити слідство у складі Державного бюро розслідувань.

Нагадаємо: 

  • З 21 листопада 2019 року органи прокуратури втратили повноваження ведення досудового розслідування. 
  • 10 жовтня 2019 року у структурі Генеральної прокуратури України створено Департамент процесуального керівництва у кримінальних провадженнях про злочини, вчинені у зв’язку із масовими протестами у 2013 – 2014 роках.
  • На акції під Верховною Радою адвокатка родин Героїв Небесної Сотні Євгенія Закревська, яка голодує вже сьомий день, повідомила, що розслідування справ Майдану можуть поновити не раніше другої половини січня наступного року.