«Перетворили РНБО на посміховисько з клоунами»: Зеленський позбавив генерала Кривоноса одразу двох посад

Новини

Заступник секретаря РНБО України генерал-майор Сергій Кривонос виведений зі складу Комісії з політики військово-технічного співробітництва та експортного контролю та увільнений від виконання обов’язків голови робочої групи з підготовки пропозицій щодо зміцнення обороноздатності держави.

Про це пише Центр журналістських розслідувань.

Президент своїм указом вивів Сергія Кривоноса з персонального складу Міжвідомчої комісії з політики військово-технічного співробітництва та експортного контролю, увільнивши його від виконання обов’язків голови цієї Комісії, йдеться в указі президента України Володимира Зеленського.

Також президент увільнив Кривоноса від виконання обов’язків голови міжвідомчої робочої групи з підготовки пропозицій щодо зміцнення обороноздатності держави.

Сергій Кривонос поклав відповідальність за указ про власне увільнення на секретаря РНБО України Данилова.

“Секретар РНБО, якого попередні п‘ять років війни не було видно і чути ні на фронті, а ні в тилу – таки проштовхнув підписання указу. Мої особисті висновки будуть згодом, «новина» прилетіла мені у дорозі.. Зрозуміло одне, що не має бажання певних посадовців реалізаціі програми з підвищення обороноздатності України «П’ять кроків», якраз коли ми вийшли вже на фініш”, – сказав генерал.

Також він назвав чинний склад РНБО “посміховиськом”: “І взагал, перетворили РНБО з Ради національної безпеки та оборони України на посміховисько з клоунами”.

  • Сергій Кривонос був призначений на посаду заступника секретаря РНБО указом президента України Петра Порошенка 12 березня 2019 року. Наступного дня Кривонос оголосив про намір реалізувати програму зміцнення обороноздатності держави “П’ять кроків до перемоги”.
  • 7 травня Порошенко призначив Сергія Кривоноса головою Міжвідомчої комісії з політики військово-технічного співробітництва та експортного контролю та головою міжвідомчої робочої групи з підготовки пропозицій щодо зміцнення обороноздатності держави.
  • Сергій Кривонос, перебуваючи на посаді першого заступника командувача Сил спецоперацій ЗСУ, балотувався на посаду президента України у першому турі виборів 2019 року, але 6 березня зняв свою кандидатуру після зустрічі з кандидатом у президенти і чинним главою держави Петром Порошенком.