У РНБО відреагували на заяву Кривоноса: він залишається заступником Данилова

Новини

Сергій Кривонос залишається на посаді заступника секретаря Ради нацбезпеки і оборони України.

Так у РНБО відреагували на заяву Кривоноса про його звільнення з двох посад.

«Сергій Кривонос залишається заступником Секретаря РНБО України. Його виведення зі складу кількох міжвідомчих комісій і груп пов’зано з перерозподілом функціональних обов’язків, і є робочим процесом, який не має жодної політичної складової.

Також необхідно зазначити, що Сергій Кривонос є прикомандированим до Апарату РНБО України з Міністерства оборони України, і може бути повернений у розпорядження Міністра оборони України у відповідності до поставлених завдань».

Нагадаємо:

  • Першийзаступник секретаря Ради національної безпеки і оборони України Сергій Кривонос звинуватив керівника відомства Олексія Данилова в своєму звільненні з двох посад. За словами Кривоноса, його звільнення свідчить про небажання певних посадових осіб реалізації програми з підвищення обороноздатності України «П’ять кроків», «саме тоді, коли ми вже вийшли на фініш».
  • 29 листопада президент України Володимир Зеленський своїм указом звільнив заступника секретаря Ради національної безпеки і оборони Сергія Кривоноса від виконання обов’язків голови міжвідомчої робочої групи з підготовки пропозицій щодо зміцнення обороноздатності держави, а також звільнив з посади керівника і вивів з персонального складу міжвідомчої комісії з політики військово- технічного співробітництва та експортного контролю.