Профільний комітет ВР підтримав «поправку Закревської» про розслідування справ Майдану

Новини
Олександр Корнієнко, перший заступник голови фракції «Слуга Народу» Фото: decentralization.gov.ua

Комітет Верховної Ради України з правоохоронної діяльності вирішив підтримати поправку до проекту змін у закон «Про Державне бюро розслідувань», яка дозволить продовжити розслідування «справ Майдану».

Про це повідомляє Центр журналістських розслідувань

Про рішення профільного комітету під час узгоджувальної ради повідомив перший заступник голови фракції «Слуга народу» Олександр Корнієнко. 

За його словами, поправка не була проголосована через неорганізованість Верховної Ради в останній день минулого сесійного тижня. 

«Ми взяли на себе зобов’язання цю поправку реалізувати. Комітет її вже підтримав. Ми погоджуємося з пропозицією почати з цієї правки розгляд, якщо це можливо процедурно, щоб ми цей борг віддали людям», – зазначив Корнієнко.

Поправка №318  до законопроекту №2116, що вносить зміни до Закону «Про Державне бюро розслідувань», дозволить слідчим Генпрокуратури у справах Майдану за спрощеною процедурою перейти до спеціально створеного управління ДБР і в його складі продовжити розслідування.

Нагадаємо:

  • 22 листопада адвокатка родин Героїв Небесної Сотні Євгенія Закревська оголосила голодування в прямому ефірі ток-шоу «Право на владу» – вона вимагає законодавчо забезпечити можливість слідчим Генпрокуратури, що розслідували справи Майдану, продовжити слідство у складі Державного бюро розслідувань.
  • З 21 листопада 2019 року органи прокуратури втратили повноваження ведення досудового розслідування, внаслідок чого було розформовано Управління спеціальних розслідувань Генеральної прокуратури України, яке опікувалося розслідуванням «справ Майдану». 
  • 29 листопада 2019 року президент України Володимир Зеленський анонсував «дуже важливі зміни до закону про Державне бюро розслідувань».