В Егейському морі сталася аварія з українським судном NEW LEO, весь екіпаж врятовано (відео)

Новини
Cуховантаж NEW LEO після аварії в Егейському морі Фото: maritimebulletin.net

В Егейському морі 4 липня сталася аварія з українським суховантажем NEW LEO (IMO: 9113044, MMSI: 636016994, Flag: Liberia), який йшов з Греції до Туреччини. Через зміщення вантажу під час шторму судно майже перекинулось. Всіх 14 членів екіпажу – громадян України – грецькі рятувальники і військові доставили у безпечне місце.

Аварія сталася близько 04:00, повідомляє моніторингова група «Інституту Чорноморських стратегічних досліджень», редакції порталу BlackSeaNews та Фонду «Майдан закордонних справ», написав на своїй сторінці у Facebook редактор BlackSeaNews Андрій Клименко.

«Судно, що потрапило у шторм, зазнало зміщення вантажу, подало сигнал лиха. Берегова охорона Греції і ВМС спільно провели рятувальну операцію. 14 членів екіпажу, всі українці, за даними грецьких і українських джерел, були доставлені по повітрю в безпечне місце», – зазначив Клименко.

Судно йшло з Елевсіса (Греція) в Гемлік (Туреччина) з вантажем сталі.

Фото: Facebook Andrii Klymenko

Некерований NEW LEO у нахиленому стані дрейфує в Егейському морі. В районі катастрофи знаходиться грецький буксир – рятувальне судно PANTOKRATOR (IMO: 9376880).

Суховантаж NEW LEO збудований в 1997 році. Дедвейт судна – 5820 т, довжина – 102,83 м, ширина – 15,85 м.

Cуховантаж NEW LEO

Судновласник і оператор судна компанії NEW LEO LTD и Care of SC Prestige Ltd (ООО «Престиж») зареєстровані в Одесі на Люстдорфській дорозі, 140а.

Нагадаємо:

  • У липні 2019 року в Атлантиці біля берегів Мавританії після пожежі затонув український океанський траулер «Іван Голубець». Відомо про двох загиблих членів екіпажу з 90 членів команди – громадян України і Росії. На борту судна були також троє кадетів Морського факультету «Керченського державного морського технологічного університету», що в окупованому Криму.
  • 26 вересня 2019 року в Атлантичному океані внаслідок шторму затонув морський буксир Bourbon Rhode (IMO: 9356359, прапор: Люксембург), в екіпажі якого були українці, двох з них врятували.