РФ домагається виключення питання Криму з декларації Ради міністрів ОБСЄ – Чубаров

Новини
Фото: osce.org

Делегація Росії вимагає виключити з декларації засідання Ради міністрів закордонних справ ОБСЕ, яка проходить 5-6 грудня у Братиславі, питання тимчасово окупованого Криму.

Про це йдеться у зверненні голови Меджлісу кримськотатарського народу Рефата Чубарова до учасників 26-го засідання Ради міністрів ОБСЄ, яке він опублікував на своїй сторінці у Facebook.

«У підготовленому проекті відповідної Декларації відображені результати розгляду ситуації в Україні, в якій зазначається, що ОБСЄ і надалі слід приділяти увагу тимчасово окупованому Криму, використовуючи для цього всі інструменти ОБСЄ. Однак делегація Російської Федерації наполягає на виключені з вказаного документу ОБСЄ будь-яких згадувань Криму», – наголосив голова Меджлісу.

«У зв’язку з цим від імені вищого представницького органу корінного народу Криму – Меджлісу кримськотатарського народу, закликаємо Міністрів закордонних справ держав-учасниць ОБСЄ не піддаватись на шантаж російської делегації», – закликав Чубаров.

Він також подякував українській делегації, «яка відважно захищає інтереси України в умовах істеричної поведінки росіян».

Нагадаємо:

  • Глава ОБСЄ, міністр закордонних справ Словаччини Мирослав Лайчак під час відкриття пленарної сесії 26-го засідання Ради міністрів ОБСЄ в Братиславі заявив, що швейцарський дипломат Хайді Грау призначена новим спецпредставником діючого голови ОБСЄ в Україні та в Тристоронньої контактній групі з врегулювання ситуації на Донбасі. Вона змінила на цій посаді австрійського дипломата Мартіна Сайдік, який займав його з червня 2015 року.