Став відомий графік Зеленського на «нормандському саміті»

Новини
Президент України Володимир Зеленський Фото: president.gov.ua

Перед початком «нормандського саміту» в Парижі Зеленський проведе зустрічі з лідерами Франції та Німеччини.

Про це повідомляє Європейська правда з посиланням на графік, наданий Офісом президента.

О 15:05 (16:05 за Києвом) у Володимира Зеленського запланована зустріч з президентом Франції Емманюелем Макроном, а о 15:30 (16:30 за Києвом) – з канцлером Німеччини Ангелою Меркель.

У графіку Зеленського немає зустрічі з президентом Росії Володимиром Путіним, хоча раніше в Кремлі повідомляли про намір її провести.

О 16:00 (17:00 за Києвом) має розпочатися зустріч лідерів «нормандської четвірки», прес-конференція за її підсумками очікується о 18:45 (19:45 за Києвом).

В Києві На Майдані Незалежності пройшло віче «Червоні лінії для Зе!», спрямоване на застереження президента України Володимира Зеленського від здачі національних інтересів під час переговорів у «нормандському форматі» в Парижі і прямих переговорів із президентом РФ Володимиром Путіним.

Нагадаємо:

  • 9 грудня лідери країн «нормандської четвірки»: президент України Володимир Зеленський, президент РФ Володимир Путін, президент Франції Еммануель Макрон та канцлерка Німеччини Ангела Меркель, проведуть зустріч у Парижі.
  • 27 листопада голова Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров в інтерв’ю «Голосу Америки» заявив, що відсутність згадки Криму в розмові з Володимиром Путіним під час нормандського саміту в Парижі буде сприйматися як згода України на анексію півострова.
  • Президент України Володимир Зеленський заяви, що США можуть допомогти Києву в поверненні окупованого Росією Криму та запропонува формат переговорів для обговорення цього питання: Україна, Росія, США. Він додав, що буде піднімати це питання на зустрічі 9 грудня в Парижі у нормандському форматі.
  • У Кремлі заявили, що будь-яке обговорення з Києвом питання про повернення окупованого Криму Україні неможливе.