Путін заявив про загрозу «різанини на Донбасі»

Новини
Президент РФ Володимир Путін Фото: kremlin.ru

Президент РФ Володимир Путін на другий день після «нормандського саміту» заявив, що Україна нібито здатна «влаштувати різанину» на окупованій території Донбасу.

Про це він сказав на засіданні Ради з розвитку громадянського суспільства і прав людини, відповідаючи на виступ пропагандиста Кирила Вишинського, обвинуваченого українськими правоохоронцями в державній зраді, переданий 7 вересня Росії в ході обміну з Україною утримуваними особами, пишуть російські ЗМІ.

«Українська сторона весь час ставить питання: дайте нам можливість закрити кордон військами. Я уявляю, що далі почнеться – Сребрениця почнеться. Ось і все. Ми ж бачили, як президент Зеленський веде дискусії з націоналістами… Незрозуміло, хто там сильніше і чого там відбудеться, хто ними керуватиме», – сказав Путін.

  • 9 грудня на переговорах «нормандської четвірки» лідери України, Росії, Німеччини та Франції погодили розведення військ на трьох нових ділянках уздовж лінії зіткнення на Донбасі. Воно повинно відбутися до березня 2020 року.
  • Президент Володимир Зеленський на прес-конференції після зустрічі в нормандському форматі заявив, що ніякої федералізації України не буде, а також перерахував досягнуті домовленості. Зеленський також зробив акцент на кількох «червоних лініях», які Україна ніколи не переступить: неможливість федералізації, неможливість компромісів через поступки в межах територій. Також не буде допущено ніякого впливу на вектор руху і розвитку України. Крім того, ніяких компромісів по Криму. «Донбас і Крим – це Україна», – сказав Зеленський.