Рада запустила підготовку до Парламентської асамблеї НАТО в Києві

Новини

Верховна Рада схвалила проєкт постанови про внесення змін до постанови «Про проведення у 2020 році весняної сесії Парламентської асамблеї Організації Північноатлантичного договору».

За це рішення проголосували 322 народних депутатів.

Ініціатор законопроєкту Іванна Климпуш-Цинцадзе зазначила, що проєктом вносяться зміни до додатку до відповідної постанови ВРУ з метою уточнення назв двох комітетів Ради та одного міністерства України, які змінилися після обрання нового складу парламенту, формування його нових органів, а також Кабінету міністрів.

Сесія ПА НАТО відбудеться 22-25 травня 2020 року у Києві і складатиметься з цілої низки заходів, зокрема, пленарного засідання, засідань комітетів, протокольних заходів, ознайомчих візитів тощо. Очікується прибуття до 600 іноземних гостей.

Нагадаємо: 

  • Україна сама не впорається із забезпеченням вільного проходу суден до Азовського моря, їй мають допомогти морські сили потужних держав, вважає генерал Філіп Брідлав, командувач Об’єднаних збройних сил НАТО в Європі у 2013-2016 роках.
  • Україна розширює участь в операціях НАТО: Збройні сили планують відправити інструкторів і викладачів для підготовки бійців Збройних сил Іраку в рамках операції  Альянсу, ВМС України візьмуть участь в операції НАТО Sea Guardian (Морський охоронець) в Середземному морі.