ФСБ хотіла впровадити шпигуна в ЗСУ, але його розкрила контррозвідка СБУ

Новини

У Харківській області оперативники Служби безпеки України блокували спробу ФСБ РФ отримати інформатора до лав Збройних сил.

Про це повідомляє прес-служба СБУ.

На початку 2019 року військовослужбовець ЗСУ, який після 2014 року залишився на тимчасово окупованій півострові, повернувся на материкову Україну для відновлення на військовій службі.

Він з сім’єю, за інформацією СБУ, після окупації залишився в Севастополі на території військового містечка. Він встиг отримати громадянство РФ, став на військовий облік і влаштувався в приватне охоронне агентство, підконтрольне ФСБ.

Він не встиг виконати злочинне завдання, його відразу ж розкрила військова контррозвідка.

Нагадаємо: 

  • 3 грудня 2019 року в КПВВ «Каланчак»на адміністративній межі з окупованим Кримом був затриманий до з’ясування причетності до вчинення злочинів у складі підрозділу «Самооборони Севастополя» мешканець Севастополя, член регіональної політради партії «Єдина Росія» Ігор Кучерявий. Він намагався потрапити на неокуповану територію України для оформлення українського закордонного паспорту.
  • Ігор Кучерявий був активним учасником так званої «тактичної групи» Автоканал Севастополя », яка по радіоканалу на частоті 446 MHz координувала діяльність блокпостів і виїзди бійців незаконного збройного формування» Самооборона Криму «, які нападали на супротивників окупації Криму, знімальні групи журналістів, викрадали активістів і використовувалися російськими військовими для блокування і захоплення військових частин і кораблів ВМС України. 
  • Користувачі інтернет-мережі з окупованого Севастополя та Росії висловлюють у коментарях відверту зневагу до затриманого активіста севастопольської організації партії «Єдина Росія» Ігоря Кучерявого та до всієї правлячої в РФ партії.