Програма пільгового кредитування житла для ВПО та учасників АТО може бути продовжена – Держмолодьжитло

Новини
Голова правління Держмолодьжитла Сергій Комнатний Фото: investigator.org.ua

Програма пільгового кредитування для переселенців та учасників АТО/ООС може бути продовжена, а нові кандидати будуть додані в кінець черги. Наразі в черзі вже понад 10 тисяч осіб.

Про це Центру журналістських розслідувань повідомив голова правління Державного фонду сприяння молодіжному житловому будівництву (Держмолдьжитло) Сергій Комнатний.

За його словами, цьогоріч на реалізацію програми виділили 200 млн грн. Комнатний припускає, що цих коштів може вистачити на придбання квартир для 220–240 родин. Якщо програму продовжать у наступному році, то люди, які знаходяться далі в черзі, зможуть отримати шанс на власне житло. Але все залежить від наявності коштів у держбюджеті.

«Черга вона ж зберігається. І відповідно до обсягів фінансування на наступний рік, вона буде далі опрацьовуватися. Вона постійна, в онлайн-режимі. Виділять нам суму – ми далі по цій черзі будемо йти», – сказав керівник Держмолодьжитла

Він зазначив, що наступного року можуть бути оголошені додаткові етапи подачі заяв на отримання кредитів. Потенційні учасники будуть додані в кінець існуючого списку, у якому вже понад 10 тисяч людей.

«Ми за ці дні прийняли 10180 заяв усього по Україні. З них 3500 – заяви від учасників АТО, і 6676 – від сімей внутрішньо переміщених осіб. Якщо урядом буде прийнято рішення в наступному році продовжити цю програму на наступні роки, то відповідно знову буде відкритий реєстр для подачі заявок», – сказав Комнатний.

Як повідомлялось, Держмолодьжитло вже розподілило кошти по програмі пільгового кредитування учасників АТО/ООС і вимушених переселенців між областями України. Тепер посадовці викликають людей з оригіналами документів для оформлення кредитів.

Нагадаємо:

  • Міністерство у справах ветеранів, тимчасово окупованих територій та внутрішньо переміщених осіб України повідомило, що з 3 по 5 грудня 2019 року тривав прийом заяв про намір отримати пільговий кредит на придбання житла від громадян – учасників АТО/ООС та внутрішньо переміщених осіб.
  • Короткі терміни подачі заяв на отримання пільгового іпотечного кредиту для учасників АТО/ООС та ВПО зумовлені кінцем бюджетного року. Фінансування на проект було виділено у рамках експерименту, який має довести ефективність іпотечного кредитування в Україні. Про це Центру журналістських розслідувань повідомив перший заступник міністра у справах ветеранів, тимчасово окупованих територій та внутрішньо переміщених осіб України Антон Колумбет