Санкції за «Північний потік-2»: США дають 30 днів всім компаніям, причетним до Nord Stream 2

Новини

Всі компанії, причетні до будівництва Nord Stream 2, повинні протягом 30 днів припинити роботи, інакше США застосують проти них нові санкції, передбачені в законі про оборонний бюджет Штатів.

Про це йдеться в заяві Державного департаменту США від 27 грудня, пише УП.

«Сторони, причетні до проєкту, повинні забезпечити, щоб судна, які беруть участь в будівництві «Північного потоку-2», «негайно припинили пов’язану з будівництвом діяльність» в «добровільному порядку».

Це стосується всіх підрядників, які «свідомо продали, орендували або надали судна, які займаються прокладкою труб на глибині 100 футів або більше нижче рівня моря, для будівництва Nord Stream 2».

Ті, хто не послухаються і не будуть дотримуватися вимог Держдепу, зіткнуться з санкціями, передбаченими у законі про оборонний бюджет США, який президент Дональд Трамп підписав 20 грудня.

«Північний потік-2» в США називають інструментом, який Росія використовує для підтримки своєї агресії проти України.

Компанії, причетні до Nord Stream 2 повинні завершити роботу протягом 30 днів, інакше Штати почнуть вводити проти них санкції.

Протягом 60 днів держсекретар США повинен підготувати Конгресу звіт з метою виявлення порушників.

Штати намагаються зупинити будівництво «Північного потоку»

Відзначається, що позиція США, яка виступає проти Nord Stream 2, була послідовною в різних адміністраціях.

  • Президент США Дональд Трамп підписав введення санкцій проти компаній, що беруть участь в спорудженні газопроводу «Північний потік – 2». Ключовий підрядник проекту заявив, що призупиняє укладання труб.