Учасника «Самооборони Севастополя» обміняють на українських полонених 

Новини
Степан Резуник Фото: kherson.ipc.org.ua

Учасник незаконного збройного формування «Самооборона Севастополя» Степан Резуник внесений у список осіб, яких Україна має передати російській стороні в рамках обміну утримуваними особами, що анонсовано на 29 грудня 2019 року.

Про це Центру журналістських розслідувань повідомило джерело в органах прокуратури.

Мешканець окупованого Севастополя Степан Резуник, якого українське слідство підозрює у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.2 ст. 260 КК України (участь у діяльності непередбачених законом збройних формувань) має бути переданий російській стороні в ході обміну утримуваними особами 29 грудня 2019 року, стверджують у прокуратурі.  

Крім того, за даними джерела, кримські політв’язні, що утримуються окупаційною владою, не будуть звільнені в рамках запланованого обміну. «Це одночасне звільнення в рамках мінського процесу, де питання  Криму не були передбачені від самого початку», – пояснюють в прокуратурі.

Нагадаємо:

  • 11 червня 2019 року співробітники Нацполіції АРК разом з прикордонниками затримали у КПВВ «Каланчак» на адмінкордоні з окупованим Кримом, члена так званої «Самооборони Севастополя» Степана Резуника. Слідчі повідомили йому про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.2 ст. 260 КК України.
  • 2 жовтня за Резуника внесли заставу і його звільнили з під варти. Адвокати Резуника тимчасово зняли йому квартиру в Києві. До того Резуник утримувався в СІЗО Херсона.
  • Київ і Донбас у неділю, 29 грудня, передадуть одне одному близько 200 утримуваних осіб у рамках «великого обміну», про який домовилися лідери «нормандської четвірки» на саміті в Парижі.
  • Голова Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров заявив, що Офіс президента України не звертався до представницького органу за консультацією щодо варіантів звільнення кримських політв’язнів з російського ув’язнення.