Анкара підніме питання деокупації Криму і звільнення українських громадян під час візиту Путіна до Туреччини – Пристайко

Новини
Президент Туреччини Реджеп Ердоган і президент РФ Володимир Путин Фото: AP

Турецька сторона поставить питання про деокупацію Криму під час розмови з президентом РФ Володимиром Путіним.

Про це в Twitter написав міністр закордонних справ України Вадим Пристайко після телефонної розмови з міністром закордонних справ Туреччини Мевлутом Чавушоглу.

«Мій колега також зазначив, що Туреччина підніме питання деокупацію Криму і звільнення українських громадян, які незаконно утримуються в Росії і на окупованих територіях під час сьогоднішнього візиту Путіна», – написав Пристайко.

Сьогодні президенти Туреччини Реджеп Тайіп Ердоган і Росії Володимир Путін візьмуть участь в церемонії введення в експлуатацію газопроводу «Турецький потік» в обхід України по дну Чорного моря.

  • Президент Туреччини Реджеп Ердоган підтвердив незмінність позиції в тому, що Турецька Республіка й надалі підтримуватиме територіальну цілісність і суверенітет України, ніколи не визнавала і не визнає незаконну анексію Криму Росією. Також пріоритетом для Туреччини залишається підтримка кримських татар, захист їх прав та інтересів на півострові.
  • Росія готується до перетворення Чорного моря в зону власного тотального контролю під приводом нібито «запобігання загрозам енергетичній інфраструктурі, стратегічно важливої для РФ та Туреччини», таку думку висловив президент Центру глобальних досліджень «Стратегія XXI» Михайло Гончар.