У мережі опублікували відеозапис, на якому нібито ракета збиває український Boeing

Новини

Видання The New York Times зв’язалося з людиною, яка зняла відео і опублікувала його у мережі: на ньому нібито ракета збиває український Boeing в небі над Тегераном.

«Відео, перевірене The New York Times, схоже, показує, що іранська ракета влучила в літак над Парандом, неподалік від аеропорту Тегерана, району, де український авіалайнер припинив передачу свого сигналу перед катастрофою».

За інформацією NYT, у нього є й інші відео. Аналіз всього відеоматеріалу показав наступне: коли ракета влучила в літак, стався невеликий вибух, проте все судно не вибухнуло, а продовжило політ протягом ще декількох хвилин. Потім палаючий авіалайнер повернув назад до аеропорту і вже на зворотному шляху вибухнув і впав.

Той факт, що на відео саме небо над районом Паранд, підтверджує команда розслідувачів Bellingcat. Вони ідентифікували будинки, які видно на записі, і з’ясували, що камера була направлена саме в те місце, де проходила траекторія польоту «Боїнга».

Раніше ЗМІ повідомили, що  український Boeing 737, який зазнав катастрофи недалеко від іранської столиці Тегерана, був, ймовірно, випадково збитий Іраном за допомогою зенітної ракетної системи.

Президент США Дональд Трамп, прем’єр-міністр Канади Джастін Трюдо і прем’єр Великобританії Борис Джонсон допускають, що Boeing МАУ міг бути збитий в небі над Тегераном ракетою.

  • Літак Boeing-737 авіакомпанії МАУ, який мав виконати рейс PS752 за маршрутом Тегеран-Київ, розбився орієнтовно о 6:00 за тегеранським часом (близько 4:30 за київським часом) у середу, 8 січня 2020 року, після зльоту з тегеранського аеропорту ім. Імама Хомейні. На борту перебували 168 пасажирів і 9 членів екіпажу, всі вони загинули. Більшість загиблих в авіакатастрофі – громадяни Канади та Ірану.