В Ірані назвали брехнею версію, що літак МАУ поблизу Тегерана збили іранською ракетою

Новини

Офіційний представник уряду Ірану Алі Рабії назвав брехнею заяви, що літак компанії «Міжнародні авіалінії України» поблизу Тегерана збили іранською ракетою. Він стверджує, що така інформація є частиною «психологічних операцій США».

Про це повідомляє агентство IRNA.

«Дуже шкода, що ця психологічна операція уряду США й тих, хто підтримує їх свідомо чи несвідомо, додає гіркоти почуттям сімей загиблих, і, поширюючи цю брехню, має на меті досягнення своїх цілей», – заявив представник іранського уряду.

Президент України Володимир Зеленський закликав США, Канаду та Велику Британію надати докази, які стосуються катастрофи Boeing МАУ в Ірані.

  • Президент США Дональд Трамп, прем’єр-міністр Канади Джастін Трюдо і прем’єр Великобританії Борис Джонсон допускають, що Boeing МАУ міг бути збитий в небі над Тегераном ракетою.
  • Літак Boeing-737 авіакомпанії МАУ, який мав виконати рейс PS752 за маршрутом Тегеран-Київ, розбився орієнтовно о 6:00 за тегеранським часом (близько 4:30 за київським часом) у середу, 8 січня 2020 року, після зльоту з тегеранського аеропорту ім. Імама Хомейні. На борту перебували 168 пасажирів і 9 членів екіпажу, всі вони загинули. Більшість загиблих в авіакатастрофі – громадяни Канади та Ірану.
  • МАУ оприлюднило імена членів екіпажу «Боїнга» – громадян України.