Опубліковані фото доказів, що літак МАУ збили ракетою

Новини

Президент Володимир Зеленський заявляє, що українські фахівці і оперативний штаб при РНБО отримували всю необхідну інформацію щодо катастрофи літака.

Про це пише Офіс президента.

«У страшній трагедії в Тегерані Україна показала, що має на кого покластися. І оперативний штаб при РНБО в цілому, і група експертів в Ірані зокрема працювали цілодобово й ретельно. Їм надавали всю потрібну інформацію.

Україна вже знає причину трагічної загибелі 176 людей, але повинна продовжити роботу для завершення юридичної частини розслідування».

«Нашим фахівцям в Ірані було надано всі відео-, фото- та інші матеріали для аналізу процесів, які відбувалися та відбуваються в Тегерані. На підставі зібраної інформації завдяки роботі нашої експертної групи ми мали достатньо даних, щоб розуміти, що розслідування відбудеться об’єктивно та в стислі терміни. Політична частина роботи завершена. Наші фахівці продовжують працювати, щоб провести всі необхідні юридичні процедури», – пише Офіс президента.

Офіс президента також опублікував фото з отворами в корпусі літака, що утворилися внаслідок дії уражуючих елементів.

Іран офіційно визнав, що збив український пасажирський літак авіакомпанії МАУ. Іран обіцяє покарати військових, які збили літак.

  • Президент США Дональд Трамп, прем’єр-міністр Канади Джастін Трюдо і прем’єр Великобританії Борис Джонсон допускають, що Boeing МАУ міг бути збитий в небі над Тегераном ракетою.
  • Літак Boeing-737 авіакомпанії МАУ, який мав виконати рейс PS752 за маршрутом Тегеран-Київ, розбився орієнтовно о 6:00 за тегеранським часом (близько 4:30 за київським часом) у середу, 8 січня 2020 року, після зльоту з тегеранського аеропорту ім. Імама Хомейні. На борту перебували 168 пасажирів і 9 членів екіпажу, всі вони загинули. Більшість загиблих в авіакатастрофі – громадяни Канади та Ірану.
  • МАУ оприлюднило імена членів екіпажу «Боїнга» – громадян України.