ФСБ може шантажувати арештованого сімферопольця Кашука дружиною і дитиною – сестра

Новини
Денис Кашук. Фото надане дружиною Ольгою Кашук

В окупованому Криму ФСБ може шантажувати заарештованого за підозрою в нібито придбанні та зберіганні вибухових речовин і боєприпасів сімферопольця Дениса Кашука дружиною і дитиною, які залишаються на півострові.

Про це виданню Крим.Реаліъ розповіла двоюрідна сестра Кашука Олена Гусейнова.

За її інформацією, 12 січня Кашук вперше подзвонив з СІЗО Сімферполя свїй матері, яка в грудні 2019 року переїхала з Криму до Києва.

«Він (Кашук – ред.) не почав себе захищати, у нього немає незалежного адвоката і це, ймовірно, ФСБшний телефон, який йому дали як доказ того, що «все буде добре з дружиною». Його можуть шантажувати дружиною і дитиною», – сказала Гусейнова.

За її словами, Кашук не може розповісти, з ким він знаходиться в камері, які умови його утримання.

«У нього немає незалежного адвоката, який його захищає. У нього є призначений адвокат, який просто погіршує ситуацію. У нього було прохання в суді, щоб сім’я з Криму поїхала. Частина сім’ї – мама зі своїм чоловіком – поїхали. А дружина з сином залишилися. Дуже ймовірно, що вони залишаються об’єктом шантажу. І, на жаль, не можуть цього зрозуміти. Його головна причина не приймати незалежного адвоката і незалежну допомогу – це страх за дружину, яка категорично відмовляється їхати з Криму», – зазначила сестра Кашука.

Нагадаємо:

  • В окупованому Криму «Київський районний суд» 20 грудня Сімферополя заарештував на два місяці – до 18 лютого 2020 року – сімферопольця Дениса Кашука, якого ФСБ підозрює в нібито в зберіганні вибухових речовин і боєприпасів. Кашук заявив, що «зізнався у всьому». Родичі й незалежний адвокат переконані, що він дав свідчення під тиском силовиків. Сторона захисту оскаржила арешт Кашука.
  • 17 грудня житель Сімферополя Денис Кашук перестав виходити на зв’язок з сім’єю, не з’явився на роботі і був оголошений дружиною в розшук. На наступний день в квартирі Кашуків співробітники ФСБ провели обшук і заявили, що він затриманий за підозрою в незаконному зберіганні вибухових речовин і боєприпасів за ст.222 і 222.1 Кримінального кодексу РФ.