У аеропорту «Бориспіль» прощаються із загиблими українцями на борту літака МАУ в Ірані (трансляція)

Новини

В міжнародному аеропорту «Бориспіль» прощаються зі загиблими українцями унаслідок катастрофи літака компанії «Міжнародні авіалінії України» рейсу PS572, який був збитий зенітно-ракетним комплексом сил ППО Ірану.

Пряму трансляцію церемонії веде телеканал hromadske і Радіо Свобода.

У церемонії вшанування пам’яті одинадцяти загиблих у авіакатастрофі громадян України – 9 членів екіпажу та двох пасажирів – беруть участь президент Володимир Зеленський, голова Верховної Ради Дмитро Разумков і прем’єр-міністр Олексій Гончарук.

18 січня президент авіакомпанії МАУ Євген Дихне закликав українців 19 січня о 11:00 натиснути автомобільний сигнал на знак солідарності з усією Україною в зв’язку з прощанням із загиблими.

«Це особливий день не тільки для колективу МАУ, рідних загиблих, але і для всіх численних співвітчизників. Наші ангели заслуговують на особливу вітання дома. Пропоную завтра 19 січня о 11:00 всім українцям, де б ви не були, натиснути автомобільний сигнал на знак солідарності з усією країною, яка готується попрощатися з безневинними українцями … втраченими в небі Ірану», – написав Дихне в Facebook.

Нагадаємо:

  • 8 січня літак Boeing-737 авіакомпанії МАУ, який мав виконати рейс PS752 за маршрутом Тегеран-Київ, розбився після зльоту з тегеранського аеропорту ім. Імама Хомейні. На борту перебували 167 пасажирів і 9 членів екіпажу, всі вони загинули. Серед жертв авіакатастрофи 11 українців, 82 громадян Ірану, 63 — Канади, 10 — Швеції, 4 — Афганістану, а також по 3 громадяни Німеччини та Великої Британії.
  • МАУ оприлюднило імена членів екіпажу Boeing-737 – громадян України.
  • 11 січня Іран офіційно визнав, що випадково збив український пасажирський літак авіакомпанії МАУ, сприйнявши його за ворожий об’єкт. Іран пообіцяв покарати військових, які збили літак.