Україна веде складні переговори з Іраном про чорні ящики Boeing 737, збитого в Тегерані – Данилов

Новини

Консультації українських та іранських експертів з питання повернення в Україну чорних ящиків літака Boeing 737, збитого в Тегерані, тривають.

Про це заявив секретар Ради національної безпеки і оборони Олексій Данилов, повідомляє прес-служба відомства.

«Зараз йдуть постійні консультації українських та іранських експертів з цього питання. Переговори складні і напружені. Інформаційний ажіотаж, маніпуляції навколо цієї теми, поширення неперевіреної інформації значно ускладнюють переговорний процес і можуть негативно вплинути на його результативність», – підкреслив Данилов.

Він звернувся до вітчизняних та іноземних ЗМІ з проханням займати виважену і відповідальну позицію щодо висвітлення питання про повернення в Україну чорних ящиків літака.

«Наполегливо закликаю ЗМІ при висвітленні питання повернення чорних ящиків користуватися офіційною інформацією українських органів влади, яку надаватимуть в залежності від досягнення домовленостей з іранською стороною», – пояснив Данилов.

Олексій Данилов, скеретар РНБО Фото facebook.com/danilov.oleksiy

У міжнародному аеропорту «Бориспіль» попрощалися із загиблими українцями внаслідок катастрофи літака компанії «Міжнародні авіалінії України» рейсу PS572, який був збитий зенітно-ракетним комплексом ППО Ірану.

Нагадаємо:

  • 8 січня літак Boeing-737 авіакомпанії МАУ, який мав виконати рейс PS752 за маршрутом Тегеран-Київ, розбився після зльоту з тегеранського аеропорту ім. Імама Хомейні. На борту перебували 167 пасажирів і 9 членів екіпажу, всі вони загинули. Серед жертв авіакатастрофи 11 українців, 82 громадян Ірану, 63 — Канади, 10 — Швеції, 4 — Афганістану, а також по 3 громадяни Німеччини та Великої Британії.
  • МАУ оприлюднило імена членів екіпажу Boeing-737 – громадян України.
  • 11 січня Іран офіційно визнав, що випадково збив український пасажирський літак авіакомпанії МАУ, сприйнявши його за ворожий об’єкт. Іран пообіцяв покарати військових, які збили літак.