У Києві правоохоронці затримали ексбойовика так званої «ДНР», який стріляв у поліцейського

Новини
Фото: npu.gov.ua

У Києві правохоронці затримали раніше судимого мешканця Донеччини, бойовика «ДНР», командира розвідки незаконного збройного формування «Оплот», який в ніч з 24 на 25 січня у Деснянському районі столиці стріляв у дільничого офіцера поліції.

Про це повідомляє пресслужба Національної поліції України.

Як було встановлено, в одному із закладів відпочинку міста поза службою, у цивільному одязі, без зброї перебували дільничні офіцери поліції. До них підійшов невідомий та почав провокувати конфлікт, нецензурно лаючись. Потім запропонував продовжити з’ясовувати стосунки на вулиці. На відео з камери спостереження видно чоловіка, який, очікуючи на своїх опонентів, зарядив зброю.

Конфлікт зловмисник продовжив лайкою, а потім дістав з кишені пістолет, направив його на одного з офіцерів поліції та здійснив постріл. Однак сталася осічка. Тоді нападник вистрілив у груди другому поліцейському. У момент, коли дільничний офіцер нахилився над пораненим колегою, стрілець приставив до його голови пістолет і знову натиснув на спусковий гачок. Але і цього разу зброя дала збій.

Фото: npu.gov.ua

Правоохоронці швидко встановили особу стрільця. Ним виявився 36-річний раніше неодноразово судимий за тяжкі злочини уродженець Донецької області. Чоловік проходив службу у незаконних збройних формуваннях так званої «ДНР», є командиром розвідки підрозділу «ОПЛОТ», брав участь у боях під Дебальцевим та Іловайськом.

Вже за кілька годин правоохоронці затримали зловмисника на одній з вулиць столиці.

Слідчі Деснянського управління поліції, під процесуальним керівництвом прокуратури Києва, оголосили чоловікові про підозру за ч.4 ст.296 (хуліганство) КК України. Окрім того, наразі він перевіряється на причетність до скоєння інших злочинів.

Поранений 25-річний офіцер поліції прооперований, знаходиться під наглядом лікарів. Стан правоохоронця задовільний.

Нагадаємо:

  • Рівненський міський суд заарештував підозрюваного у співпраці з ФСБ військовослужбовця Збройних сил України з можливістю внесення 2,1 млн грн застави. Слідство стверджує, що зловмисник майже два роки відслужив у лавах терористичної організації «ДНР», а потім вступив на військову службу до української армії.