США в ОБСЄ: РФ не виконала жодного зобов’язання з безпеки на Донбасі

Новини
Заступник голови місії США при ОБСЄ Гаррі Каміан Фото: osce

Росія не виконала жодного свого зобов’язання щодо поліпшення ситуації з безпекою на Донбасі, тоді як Україна виконала низку кроків в напрямку імплементації Мінських домовленостей.

Про це заявив заступник глави місії США при ОБСЄ Гаррі Каміан під час засідання Постійної ради ОБСЄ у Відні, повідомляє агентство Укрінформ.

«Як зазначала посол Грау (спецпредставник голови ОБСЄ в Україні та в Тристоронньої контактній групі Хайді Грау – ред.) під час засідання Постійної ради минулого тижня, Україна зробила низку кроків у напрямку імплементації Мінських домовленостей. Київ прийняв і оновив закон про особливий статус і сумлінно веде переговори. Росія, втім, не виконала жодного свого зобов’язання щодо поліпшення ситуації з безпекою на Сході України і залишається непоступливою під час переговорів про досягнення миру», – сказав Каміан.

Він додав, що США закликають Росію проявити політичну волю заради припинення цього конфлікту.

Американський дипломат зазначив, що Сполучені Штати повністю підтримують суверенітет, незалежність і територіальну цілісність України в межах її міжнародно визнаних кордонів, включаючи її територіальні води.

«Ми не визнаємо і ніколи не визнаємо спробу анексії Криму Росією. Ми приєднуємося до наших європейських і іншим партнерам, підтверджуючи, що наші санкції, пов’язані з Україною проти Росії, залишаться в силі, поки Росія повністю не виконає свої мінські зобов’язання і не поверне Україні повний контроль над Кримом», – заявив Каміан.

Нагадаємо:

  • 16 січня глава місії США при ОБСЄ посол Джеймс Гілмор заявив під час засідання Постійної ради ОБСЄ у Відні, що вибори на території окремих районів Донецької і Луганської областей (ОРДЛО) мають проходити під українським контролем, в безпечній обстановці і тільки після відновлення Україною контролю над кордоном і виведення з її території російських збройних формувань.