Росія досі офіційно не повідомила про затримання українських рибалок – Держприкордонслужба

Новини
Фото: пресслужба «прикордонного управління ФСБ РФ по Республіці Крим»

Російська сторона досі не надала інформації щодо затримання ФСБ РФ українського судна в Азовському морі.

Про це Укрінформу повідомив речник Держприкордонслужби Андрій Демченко.

«Досі офіційної інформації про затримання судна з українцями від російської сторони не надходило», – сказав речник.

Він повідомив, що цим питанням також займається МЗС України.

Демченко припустив, що скоріш за все, плавзасіб з українцями вийшов у море поза місцем його постійного базування. Демченко наголосив, що складність полягає в тому, що Азовське море є внутрішніми водами між двома країнами.

В окупованому Криму «Керченський міський суд» 10 лютого піддав адміністративному арешту на 10 діб «за непокору співробітникам прикордонної служби ФСБ» чотирьох громадян України – жителів Запорізької області, захоплених російськими прикордонниками в західній частині Азовського моря, як стверджується, за незаконний вилов камбали-калкан.

Нагадаємо:

  • 15 лютого в західній частині Азовського моря співробітники «прикордонного управління ФСБ РФ по Республіці Крим» затримали маломірне судно з чотирма громадянами України на борту. Судно вийшло в море села Райнівка Приморського району Запорізької області. У «кримському прикордонного управління ФСБ РФ» стверджують, що українські рибалки займалися незаконним виловом камбали-калкана, не підкорялися вимогам прикордонників, намагались втекти і у них не було документів.
  • Главк Нацполіції в АРК та Севастополі під процесуальним керівництвом прокуратури автономії відкрив кримінальне провадження за фактом незаконного захоплення в Азовському морі прикордонниками ФСБ РФ українського судна з чотирма рибалками на борту.