РФ втричі наростила військовий потенціал біля кордонів України – розвідка

Новини

РФ втричі наростила військовий потенціал біля кордонів України.

Про це заявив представник Головного управління розвідки Міністерства оборони України Вадим Скібіцький, повідомляється на сайті відомства.

За розрахунками Головного управління розвідки, в 2022-2023 роках ударні угруповання РФ будуть здатні проводити повноцінний стратегічний наступ в Україні без додаткової мобілізації.

Росія основні зусилля спрямовує на модернізацію і оновлення наступального озброєння. Крім того, вона переоснащувати ядерну зброю. Зокрема, розвиває нову ракетну систему «Сармат», дальність ураження якої досягає 12 тис. км, додав Скібіцький.

Основні завдання Головного управління СБУ в Автономній Республіці Крим – це контррозвідувальне забезпечення та документування злочинів, які вчиняються в окупованому Криму, Євген Нетужилов, начальник ГУ СБУ в АР Крим, заявив Центру журналістських розслідувань у програмі спецпроекту «2020: Кримський порядок денний влади».

Нагадаємо:

  • 6 листопада 2019 року заступник міністра закордонних справ України Єгор Божок повідомив у штаб-квартирі ООН, що російська військова присутність у Криму збільшується і станом на осінь 2019 року становить 31,5 тис. військових, а також близько тисячі одиниць техніки, зокрема танків, броньованих машин, потужних бойових засобів артилерії, авіації та флоту.
  • Начальник Генерального штабу – Головнокомандувач Збройних Сил України Руслан Хомчак заявив в рамках засідання Військового комітету ЄС в Брюсселі, що Росія окупувала Крим, оскільки півострів їй потрібен як військовий плацдарм для встановлення панування не тільки в Чорному, а й в Середземному морі.
  • 9 грудня 2019 року Генасамблея ООН прийняла резолюцію, що закликає Росію вивести свої війська з окупованого Криму і припинити тимчасову окупацію території України.