У МЗС України запевняють, що санкції щодо РФ вдасться зберегти до деокупації Криму

Новини
санкции

У Міністерстві закордонних справ України заявили, що санкції щодо РФ вдасться зберегти до деокупації Криму.

Таку думку 20 лютого висловив директор політичного департаменту МЗС України Олексій Макеєв на круглому столі «Крим: шість років по тому. Шляхи та механізми деокупацію півострова» в Києві, повідомляє Крим.Реаліі.

«Жодна країна світу не визнала правомірність дій Російської Федерації. Більшість засудило російську агресію. Наші партнери в Європейському Союзі, в «сімці», в «двадцятці» ввели санкції проти Росії за агресію, за початок окупації Криму і Донбасу. І ці санкції будуть тривати. Хоча це досить складне завдання для українських дипломатів, але вони триватимуть поки Крим не буде деокупувати», – сказав Макєєв.

  • У шосту річницю початку окупації Криму США нагадали РФ, що не визнають анексію.
  • 26 червня 2018 року Державний департамент США оприлюднив офіційну Декларацію щодо Криму, яку сам уряд США прирівнює до Декларації Веллеса у 1940-му році, що засудила окупацію країн Балтії з боку СРСР та закріпила невизнання Америкою їх анексії. Декларація Веллеса, оприлюднена тодішнім держсекретарем США Самнером Веллесом, поклала початок політиці невизнання анексії країн Балтії, яка зберігалась аж до здобуття ними незалежності.
  • Моніторингова група Інституту Чорноморських стратегічних досліджень, Майдану закордонних справ та інтернет-видання BlackSeaNews опублікували дані щодо створення синхронізованої бази даних юридичних осіб, до яких запроваджені санкції України, США та ЄС у зв’язку з російською агресією проти України.