Не тільки Ощадбанк: Мінсоцполітики пропонує розширити перелік банків, де переселенці зможуть отримували пенсії

Новини
Черга до мобільного відділення «Ощадбанку», КПВВ «Станиця Луганська» Фото: Facebook Marta Szczepanik

Міністерство соціальної політики України пропонує розширити перелік банків, де внутрішньо переміщені особи (ВПО) зможуть отримували соціальні виплати і пенсії. Зараз вимушені переселенці з Криму і Донбасу можуть отримувати такі виплати лише у державному Ощадбанку.

Про це повідомив заступник міністра соціальної політики Олег Коваль на своїй сторінці у Facebook.

«Мінсоцполітики розробило проект постанови Кабінету Міністрів України для розширення переліку банківських установ, що будуть здійснювати соціальні виплати та пенсії внутрішньо переміщеним особам», – написав Коваль.

Він нагадав, що наразі соціальні виплати та пенсії внутрішньо переміщеним особам виплачуються тільки через АТ «Ощадбанк».

«Тому Міністерство соціальної політики планує розширити перелік банківських установ, щоб зробити більш комфортним отримання соціальної допомоги та пенсій для внутрішньо переміщених осіб», – додав заступник міністра.

Він запросив всіх зацікавлених осіб приєднатись до обговорення законопроєкту, який опублікований на офіційному сайті Мінсоцполітики.

Нагадаємо:

  • У вересні 2019 року прокуратура АРК звернулася з позовом до суду щодо визнання протиправними та нечинними окремих положень нормативно-правових актів Кабміну України, що порушують права вимушених переселенців з Криму та Донбасу на соціальне забезпечення, зокрема, змушуючи їх обслуговуватись лише в одному державному банку. Окружний адмінсуд Києва 18 вересня відкрив провадження у справі.
  • 4 грудня 2019 року Окружний адміністративний суд Києва, який провів підготовче засідання у справі про позов прокуратури АРК з вимогою визнати незаконними положення нормативно-правових актів Кабміну України, які порушують права вимушених переселенців на соціальне забезпечення, залучив до розгляду справи Пенсійний фонд України.