Перший випадок коронавірусу в Україні: лікарі показали, в яких умовах утримується пацієнт

Новини
Фото: mukachevo.net

Специфічного лікування коронавірусу Covid-19 не існує, тому лікування симптоматичне: перший заражений зараз перебуває в ізольованій окремій палаті в інфекційному відділенні Чернівецької обласної лікарні. Стан хворого оцінюється ближче до середньоважкого.

Про це повідомила заступник директора департаменту охорони здоров’я Чернівецької ОДА Марія Поліщук, пишет Обозреватель. За її словами, у дружини хворого немає ніяких симптомів респіраторного захворювання, вона в самоізоляції вдома на контролі у лікарів.

Палата має окремий санвузол, а лікарі контактують з хворим тільки в захисній екіпіровці.

Фото: vlasno.info

«Якщо є кашель – знімають кашель, у нього є температура, її збивають і спостерігають. Вчора робили рентгенівський знімок – пневмонії немає. Його лікують, як пацієнта з респіраторною інфекцією. Його стан стабільний, ближче до середньотяжкого, але він нормально почувається», – повідомила Поліщук.

Відібрані матеріали українця відправлять у лабораторію до Лондона для остаточної верифікації та статистики Всесвітньої організації охорони здоров’я, заявили в Центрі громадського здоров’я України, пише «Українська правда».

«Чоловік госпіталізований, ізольований та знаходиться під медичним наглядом. За підсумками ранкового огляду – температури немає, скарги на сухий кашель. Рентгенологічно ознак пневмонії немає. Зразок відправлено для остаточного підтвердження до Лондона».

  • Мешканець Черновців, який повернувся з відпочинку в Італії, захворів коронавірусом. Це перший зафіксований випадок захворювання в Україні. Чоловік відчув нездужання 28 лютого, зараження підтвердили в Міністерстві охорони здоров’я 2 березня.