Відтепер на КПВВ «Станиця Луганська» протягом всього часу роботи чергує швидка допомога – правозахисники

Новини
Фото: Facebook Право на захист

Правозахисники підтверджують, що у контрольному пункті в’їзду-виїзду (КПВВ) «Станиця Луганська» Луганської області відтепер протягом всього часу роботи чергує швидка допомога, лікарі якої надаватимуть екстрену медичну допомогу громадянам, які перетинають на лінію розмежування на Донбасі.

Про це повідомляє Благодійний фонд «Право на захист».

«На КПВВ «Станиця Луганська» з’явилася швидка медична допомога. Громадяни зможуть отримати екстрену медичну допомогу протягом всього часу роботи КПВВ. Про це повідомляють монітори БФ «Право на захист»», – йдеться у повідомленні.

Раніше про те, що на КПВВ «Станиця Луганська» тепер постійно чергує швидка допомога повідомив представник Уповноваженої Верховної Ради з прав людини в Донецькій і Луганській областях Павло Лисянський.

«На КПВВ «Станиця Луганська» бригада швидкої допомоги присутня протягом всієї роботи КПВВ. На КПВВ Донецької області тільки в окремі години (з 16:00 до 18:00), коли припиняє роботу міжнародна організація, що надає домедичну допомогу. Постійна присутність бригад екстреної медичної допомоги на всіх КПВВ дозволить більш оперативно надавати медичну допомогу людям», – написав Лисянський на своїй сторінці у Facebook.

Нагадаємо:

  • Вже з початку 2020 року зафіксовано кілька смертей на КПВВ «Станиця Луганська», тому на них необхідно організувати надання екстреної медичної допомоги, заявила раніше координаторка з адвокації Благодійного фонду «Право на захист» Дарина Толкач.
  • Міжвідомча робоча група розробить єдиний стандарт облаштування, утримання та функціонування КПВВ з тимчасово окупованих територій Донбасу і Криму, який, зокрема, передбачатиме надання на них екстреної медичної допомоги та дотримання там належних санітарних умов.