США в ООН закликали світову спільноту запроваджувати санкції щодо РФ

Новини
санкции

Заступник представника США в ООН Черіті Норман Шале закликала світ запроваджувати санкції проти Росії за її дії в окупованому Криму.

Про це пише «Радіо Свобода».

«З 2014 року наступні раунди санкцій адресно зверталися до тих, хто грав провідну роль в окупаційному режимі. Також є санкції щодо представників правоохоронних органів, які застосовували тортури до кримськотатарських активістів. Закликаємо інші країни запровадити такі ж обмеження», – каже вона.

Американський дипломат також закликала Росію надати доступ ООН і ОБСЄ на територію анексованого півострова, щоб міжнародні місії могли спостерігати і документувати все, що там відбувається.

Нагадаємо:

  • Санкції щодо РФ через анексію Криму з боку США і ЄС були введені в грудні 2014 року.
  • 20 червня 2019 року Рада Європейського Союзу продовжила до 23 червня 2020 року діючу заборону на інвестиції в економіку окупованого Криму.
  • 25 лютого 2020 року президент Сполучених Штатів Дональд Трамп продовжив ще на рік пакет санкцій, введених США в 2014 році проти Росії за незаконну окупацію і анексію Криму.
  • 26 лютого державний секретар США Майк Помпео заявив, що Сполучені Штати не визнають, і ніколи не будуть визнавати Крим територією Росії і закликають РФ припинити незаконну окупацію півострова. Санкції США проти Росії будуть зберігатися, поки вона не поверне Крим Україні.