Відкрито окреме провадження через незаконне затримання кримських татар у Бахчисараї – прокуратура АРК

Новини
Фото: Facebook Лутфие Зудиева

Прокуратура АРК і кримський главк Нацполіції відкрили кримінальне провадження за фактом незаконного затримання ФСБ в окупованому Криму чотирьох кримських татар, мешканців Бахчисараю.

Про це додатково повідомила прокуратура автономії.

«Після проведення незаконних обшуків в Бахчисарайському районі, окупаційні «правоохоронці» незаконно затримали 4 мешканців тимчасово окупованого півострову. За вказаним фактом прокуратура та поліція АР Крим відкрили кримінальне провадження за ч.2 ст.146 (незаконне позбавлення волі або викрадення людини)», – йдеться у повідомленні.

Як повідомлялось, 10 березня в окупованому Криму після обшуків в Бахчисараї і Бахчисарайському районі затримані четверо кримських татар: Амет Сулейманов, Сейтумер Сейтумеров, Осман Сейтумеров, Рустем Сейтмеметов, яких ФСБ підозрює в нібито участі в діяльності в організації «Хізб-ут-Тахрір», забороненої в Росії. Крім того, колишнього активіста «Кримської солідарності» Сейтумера Сейтумерова, який ще в 2018 році виїхав з Криму до Києва, ФСБ підозрює в нібито організації діяльності осередку «Хізб-ут-Тахрір».

Нагадаємо:

  • 11 березня в окупованому Криму в Бахчисараї і Бахчисарайському районі російські силовики провели обшуки в будинках сімох кримських татар: Сейдамета Мустафаєва – стримера «Кримської солідарності», кореспондента інтернет-видання Грани.ру (Бахчисарай), Шукрі Сейтумерова (Бахчисарай), Сейтумера Сейтумерова (Бахчисарай), Рустема Сейтмеметова (Бахчисарай), Амета Сулейманова – активіста «Кримської солідарності» (Бахчисарай), Айдера Сулейманова (Бахчисарайський район, с.Холмовка) і Сейтумера Сейтумеров – екс-активіста «Кримської солідарності» (Бахчисарай), який в 2018 році покинув Крим і переїхав до Києва, де працює ведучим на кримськотатарському телеканалі ATR.
  • Прокуратура АРК і Головне управління Нацполіції в АРК і Севастополя відкрили кримінальне провадження за фактом проведення окупантами незаконних обшуків в будинках кримських татар у Бахчисараї та Бахчисарайському районі.