Заборон на пропуск кримчан на материк через адмінкордон з Кримом немає – ДПСУ

Новини
КПВВ «Чонгар» Фото: genichesk.ipc.org.ua

Контрольні пункти в’їзду-виїзду (КПВВ) на адмінкордоні з окупованим Кримом працюють у штатному режимі. Прикордонники не отримували нових розпоряджень щодо обмеження пропуску мешканців півострова на материкову територію України.

Про це у коментарі сайту IPC-Генічеськ повідомив керівник пресслужби Херсонського прикордонного загону Держприкордонслужби України Іван Шевцов.

За його словами, станом на 15:30 13 березня ніяких спеціальних розпоряджень щодо обмеження роботи контрольних пунктів в’їзду-виїзду і пропуску людей через адмінкордон з Кримом прикордонники не отримували.

Шевцов запевнив, що в разі внесення змін у роботу КПВВ, прикордонники оперативно проінформують про це.

Також представник Держприкордонслужби нагадав, що з 26 лютого здійснюється температурний скринінг громадян, які перетинають адмінкордон з Кримом.

Іван Шевцов, начальник пресслужби Херсонського прикордонного загону Фото: investigator.org.ua

Нагадаємо:

  • 13 березня міністр внутрішніх справ Арсен Аваков у зв’язку з введенням карантину через небезпеку розповсюдження коронавірусу в Україні запропонував не пропускати мешканців окупованих територій Донбасу і Криму на підконтрольну українському уряду територію. Контрольні пункти в’їзду-виїзду (КПВВ) зможуть перетинати лише громадяни з реєстрацією на підконтрольній території. Він також запропонував заборонити перетин КПВВ для іноземців.
  • За рішення РНБО, Україна з 16 березня закриє на два тижні в’їзд до країни для іноземних громадян у зв’язку з ситуацією з поширенням у світі коронавірусу COVID-19. Українські громадяни, які зараз перебувають за кордоном, матимуть змогу безперешкодно повернутись до України.