Коронавірус: Україна через 48 годин закриє на два тижні кордон для іноземців

Новини
Олексій Данилов, секретар РНБО України Фото: Youtube Радіо Свобода

Україна через 48 годин закриє на два тижні в’їзд до країни для іноземних громадян у зв’язку з ситуацією з поширенням у світі коронавірусу COVID-19. Українські громадяни, які зараз перебувають за кордоном, матимуть змогу безперешкодно повернутись до України.

Про це заявив секретар Ради національної безпеки і оборони Олексій Данілов 13 березня за результатами засідання РНБО, повідомляє Центр журналістських розслідувань з посиланням на трансляцію Офісу президента.

«Через 48 годин наша країна закриє кордон для іноземних громадян. Міністерство закордонних справ попередить зараз усі установи, усі країни про те, що кордони України для іноземних громадян на два тижні будуть закриті. Через два тижні, залежно від того, у який спосіб буде розвиватись ситуація, ми на засіданні Ради національної безпеки і оборони будемо приймати наступне рішення», – сказав Данілов.

Він також звернувся до громадян України з прохання, по можливості, обмежити закордонні поїздки і туристичні поїздки.

«Всі громадяни України, які сьогодні перебувають за кордоном, будуть мати змогу повернутись в нашу країну. Але з тих країн, у яких сьогодні вирує коронавірус, вони будуть проходити певні процедури обсервації», – зазначив Данилов.

Він додав, що через тиждень всі пункти пропуску через український кордон, які на той час будуть діючими, мають бути забезпечені екпрестестами для виявлення коронавірусу. Також експрестестами будуть забезпечені всі медичні установи в України.

«На сьогоднішній день ситуація з коронавірусом в нашій країні доволі спокійна. У нас є три випадки: в Житомирській області, два випадки в Чернівцях», – вказав секретар РНБО.

Як повідомлялось, в Україні вже зафіксовано три підтверджені випадки захворювання коронавірусом COVID-19. Крім раніше виявленого чоловіка у Чернівцях, коронавірус діагностований у жінки з Житомирської області та чоловіка з Чернівецької області.

Нагадаємо:

  • На початку березня в Україні зафіксований перший випадок захворювання коронавірусом. Він діагностований у жителя Чернівців, який повернувся з відпочинку в Італії. Чоловік відчув нездужання 28 лютого, зараження підтвердили в Міністерстві охорони здоров’я 2 березня.
  • 11 березня Кабмін України затвердив низку заходів, які необхідно вжити через загрозу епідемії коронавірусної інфекції і для недопущення поширення COVID-19 в країні. Зокрема пропонується на три тижні обмежити проведення масових заходів та ввести карантин у навчальних закладах.
  • Генеральний директор Всесвітньої організації охорони здоров’я (ВООЗ) Тедрос Гебрейесус заявив, що ситуацію з поширенням коронавірусу COVID-19 в світі можна оцінити як пандемію.