Суд у РФ залишив під арештом фігуранта «справи кримських мусульман»

Новини

Ростовський обласний суд залишив під арештом фігуранта сфабрикованої ФСБ «справи кримських мусульман» Сеітвелі Сейтабдіева.

Залишив без змін рішення першої інстанції, повідомив Сейран Камилов, передає «Кримська солідарність».

«Суд залишив без змін рішення першої інстанції. Він проходив у закритому режимі, нас не впустили. Адвокат вийшла, від коментаря відмовилася», – йдеться в повідомленні.

Як повідомлялось, 10 лютого в Криму «Київський районний суд» Сімферополя продовжив до 15 березня арешт десяти фігурантам другої сімферопольської групи справи кримських мусульман»: Фарходу Базарову, Рустему Сейтхалілову, Меджиту Абдурахманову, Владлену Абдулкадирову, Ремзі Бекірову, Джемілю Гафарову, Осману Аріфмеметову, Різі Ізетову, Раїму Айвазову і Яшару Муедінову.

Нагадаємо:

  • 27 березня 2019 року в Криму російські силовики провели обшуки в 25 будинках кримських татар. Обшуки пройшли в селі Строгонівка Сімферопольського району і в мікрорайоні Кам’янка Сімферополя. У ФСБ РФ заявили, що в Криму затримано 20 осіб, «підозрюваних в участі в релігійній організації «Хізб ут-Тахрір», забороненій в РФ. Серед затриманих був і Асан Яніков. 27 і 28 березня «Київський райсуд» Сімферополя заарештував всіх затриманих активістів.
  • В ФСБ заявили, що в окупованому Криму провели обшуки у прихильників організації «Хізб ут-Тахрір», діяльність якої заборонена в Росії.
  • 28 березня у російському Ростові-на-Дону силовики затримали трьох активістів «Кримської солідарності» – Ремзі Бекирова, Османа Аріфмеметова і Владлена Абдулкадирова, в будинках яких у Криму напередодні пройшли обшуки.
  • 27 і 28 березня 2019 року «Київський райсуд» Сімферополя заарештував всіх затриманих активістів.