В Україні окремим категоріям пенсіонерів вже готують додаткову виплату

Новини
пенсий

В Україні окремим категоріям пенсіонерів вже готують додаткову виплату: в квітні вони отримають одноразову виплату в розмірі 1 тисячі гривень. З 1 травня будуть проіндексовані всі пенсії.

Про це в ефірі програми «Право на владу» на телеканалі «1 + 1» заявила міністр соціальної політики України Марина Лазебна.

За її словами, додаткові вилати отримають ті, у кого пенсія не досягає п’яти тисяч гривень.

«У нас є ще особи з інвалідністю, діти з інвалідністю, особи з інвалідністю з дитинства, соціальні пенсіонери. Ми також їх додаємо в цю категорію і вони також отримають по тисячі гривень», – зазначила міністр.

  • Карантин ніяк не позначиться на нарахуванні пенсій і соціальних виплат переселенцям: людям не треба робити ніяких додаткових дій, пенсії і соціальні допомоги будуть нараховуватися автоматично і в повному обсязі: ці кошти можна буде вільно отримати по закінченні карантину, або ж користуватися банківською карткою – безготівковими коштами, банківські карти в жодному разі не будуть блокуватися, заявив віце-прем’єр-міністр – міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Олексій Резніков.
  • 5 березня новий прем’єр-міністр України Денис Шмигаль заявив, що до кінця року пенсії проїндексують. 6 березня новий міністр соцполітики Лазебная сказала, що пенсії українцям в 2020 році повинні підвищитися на 11%.
  • В Україні для прогнозного розрахунку майбутньої пенсії запроваджено новий електронний сервіс – «Пенсійний калькулятор», який доступний в особистому кабінеті на веб-порталі електронних послуг Пенсійного фонду України (ПФУ).