Київ зупиняє пасажирські перевезення з неділі – Аваков

Новини
Фото: facebook/ Клуб Коренного Киевлянина

Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков анонсував зупинку пасажирських перевезень з 22 березня для всіх, крім працівників екстрених служб, аптек і продовольчих магазинів.

Цей намір влади пов’язано з тим, щоб посилити обмежувальні заходи у зв’язку з поширенням коронавирусной інфекції COVID-19. Аваков також наполягає на введенні «тотального карантину».

«У країні вже введені обмежувальні заходи. Вони будуть значно жорсткішими в найближчі дні… Потрібно виграти час, щоб зараз не піддавалися хвороби якомога більше українців. Коже день не позамежної напруги нашої перехідної, кульгавий медичної системи – важливий! І тому – тотальний повний карантин – моя позиція, про яку хочу просити кожного з вас і буду наполягати на ньому, згідно з моїми повноваженнями в органах влади. На даний момент в країні повинні працювати тільки критично необхідні суб’єкти господарювання незалежно від форм власності. Це повинно стати жорстким правилом в найближчі дні! Заради тисяч і тисяч життів», – написав Аваков.

За його словами, люди не повинні виходити з дому без крайньої необхідності.

  • Станом на 21 березня 2020 року по всій території України виявлено 41 випадок зараження коронавірусом, з них 3 летальні, 1 пацієнт одужав та вже виписаний з лікарні. У країні запроваджено суворий карантин.
  • Уряд ввів режим надзвичайної ситуації в Києві, а також Дніпропетровській та Івано-Франківській областях.