В районі проведення операції Об’єднаних сил тимчасово припиняється пропуск через лінію розмежування

Новини
КПВВ «Станиця Луганська», Луганська область Фото: dpsu.gov.ua

В районі проведення операції Об’єднаних сил тимчасово припиняється пропуск через лінію розмежування на Донбасі.

Про це повідомляє Держприкордонслужба України.

«З метою ефективної протидії та недопущення занесення на підконтрольну Уряду України територію коронавірусної інфекції з 00.00 22 березня 2020 року припиняється пропуск через лінію розмежування осіб та транспортних засобів. Пропуск представників моніторингових місій ОБСЄ, ООН, МКЧХ буде здійснюватися за раніше встановленим порядком. У виняткових випадках, за наявності критично важливих життєвих обставин та відповідних підтверджуючих документів, особі може бути наданий дозвіл на перетин лінії розмежування. Просимо врахувати дану інформацію під час планування своїх поїздок», – йдеться в повідомленні.

На тимчасово окуповану територію України або на контрольовану територію можна потрапити лише за наявності реєстрації місця проживання на такій території та після відповідного температурного скринінгу і огляду медичним працівником. Але якщо у громадян виникають різні критично важливі життєві обставини, які зумовлюють необхідність перетинання лінії розмежування, рішення про пропуск через лінію розмежування приймає виключно Командувач об’єднаних сил індивідуально у кожній ситуації.

  • Міністерство з питань тимчасово окупованих територій і тимчасово переміщених осіб України повідомило, що до 3 квітня 2020 року тимчасово обмежений пропуск через контрольні пункти в’їзду/виїзду на адміністративному кордоні окупованого Криму з Херсонською областю. Тимчасові обмеження стосуються всіх, крім громадян України та членів їх сімей, осіб з метою забезпечення захисту національних інтересів чи в зв’язку з виконанням міжнародних зобов’язань, а також представників дипломатичних установ і гуманітарних місій, які виїжджають з Криму і Севастополя.
  • Українські правозахисні організації вважають небезпечним рішення про обмеження перетину адміністративного кордону між Кримом і Херсонською областю. На думку правозахисників, обмеження суперечать політиці реінтеграції. Правозахисники зазначили, що розуміють всю необхідність прийняття карантинних заходів, тому закликали органи влади максимально проінформувати громадян, які мають намір перетинати адміністративний кордон.